Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Gonartroza

Logheaza-teMasajul terapeutic in gonartroza
Masajul este indicat in gonartroza in special pentru efectul de tonifiere pe care il are asupra muschilor care stabilizeaza articulatia. Caracteristica definitorie a acestei afectiuni este instabilitatea articulatiei. Alt efect pentru care masajul este benefic in artroza genunchiului este reprezentat de ameliorarea durerii. Acest ultim efect este cu atat mai intens daca se foloseste pentru masaj un gel sau un unguent care contine un antiinflamator nesteroidian sau capsaicina (substanta obtinuta din planta de piper). Unele unguente trebuie sa le folositi zilnic si pentru aceasta va sunt de ajutor unele tehnici de masaj pe care le puteti aplica foarte usor acasa.

La inceputul masajului, kinetoterapeutul va poate invita sa va asezati pe masa de masaj in decubit ventral – pe burta. Incepe masajul regional al gambei si coapsei, pe partea posterioara, apoi se ridica usor gamba prin flexia usoara a genunchiului si practica neteziri, frictiuni si vibratii in partea posterioara a genunchiului – masajul zonal. Urmeaza cateva miscari pasive (efectuate de kinetoterapeut) de flexie si extensie a gambei pe coapsa.

In urmatoarea etapa, trebuie sa va intoarceti in decubit dorsal – pe spate si se reia si pe fata anterioara a coapsei si gambei, masajul regional, de incalzire superficiala a tesuturilor. Dupa aceasta se trece la masajul zonal asupra articulatiei genunchiului. In aceasta etapa trebuie sa aveti membrul inferior in dubla flexie. Kinetoterapeutul isi va plasa degetele 1, 2 si 3 de la ambele maini sub articulatia genunchiului iar degetul mare de la ambele maini, de o parte si de alta a tendonului muschiului cvadriceps femural. Acesta este tendonul care se percuta usor atunci cand se testeaza reflexul rotulian. Aluneca apoi cu degetul mare netezind pe sub rotula si apoi coboara cu degetul mare pe partile laterale ale articulatiei, spre posterior. Apoi se reface acelasi traseu in sens invers, coboara pe sub rotula, pe langa tendonul cvadricepsului si pana pe tibie. Urmatoarele manevre de masaj, frictiunile si vibratiile, se realizeaza urmarint acelasi traseu.

Masajul are si un rol trofic asupra articulatiei. Stimuleaza circulatia sanguina locala si astfel poate influenta favorabil calitatea lichidului sinoviala, care pe langa rolul de lubrifiant are si rolul de nutritie a cartilajului articular.
 

Comentarii  

 
0 #1 mirela 15-02-2014 20:00
Va multumesc pentru explicatiile cat se poate de detaliate.mie imi sunt de mare ajutor. :-)
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează