Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Gonartroza

Logheaza-teFizioterapia in gonartroza
Terapia cu ajutorul metodelor fizice este o parte foarte utila a tratamentului multidisciplinar al gonartrozei. In plus, poate chiar ajuta la preventia gonartrozei daca se aplica in timp util dupa diferitele traumatisme ale genunchiului, mai ales la sportivi. Fizioterpia se incepe doar la indicatia medicului deoarece nu are efecte benefice la orice persoana. De exemplu, daca suferiti de o afectiune maligna, boli cardiace care nu sunt bine controlate de tratament sau daca aveti diferite tije sau implanturi la nivelul membrului inferior afectat, procedurile de fizioterapie sunt contraindicate deoarece va pot face mai mult rau. Daca nu exista contraindicatii, aceasta forma de terapie va fi de mare ajutor si in plus, este un tratament care nu provoaca durere, nu este invaziv si poate avea si un efect relaxant atat pentru corp cat si pentru psihic.

Ultrasunetele
Terapia prin ultrasunete foloseste unde sonore de o anumita frecventa, care nu pot fi percepute de urechea umana, in scopul de stimulare a tesuturilor. Prin trecerea aparatului de ultrasunete pe suprafata tegumentului, tesuturile profunde sunt stimulate de vibratiile produse de undele sonore. Se obtine astfel un efect de incalzire si de stimulare a circulatiei sanguine la nivelul acestor tesuturi. O circulatie sanguina eficienta inseamna o nutritie adecvata a cartilajului articular – prima structura a articulatiei care degenereaza in gonartroza.

Nutritia adecvata a cartilajului poate mari capacitatea de regenerare la acest nivel si astfel, se poate preveni gonartroza secundara traumatismelor repetate si de asemenea, se incetineste procesul de degenerare in gonartroza incipienta. Ultrasunetele mai realizeaza un micromasaj la nivelul tesuturilor si prin acesta favorizeaza patrunderea in profunzime a medicamentelor administrate local: antiinflamatoare nesteroidiene sau capsaicina.

Tehnici antialgice
Stimularea electrica cu curenti galvanici, TENS sau curenti de intensitate foarte joasa, reprezinta forme de fizioterapie care au indicatie in gonartroza in principal pentru efectul de calmare a durerii. De asemenea, exercitiile efectuate in apa mai calda au un efect antialgic in masura in care reduc destul de mult actiunea fortei gravitationale asupra genunchiului artrozic. Astfel sunt permise unele exercitii de tonifiere a musculaturii coapsei care in mod obisnuit ar fi foarte mult limitate din cauza durerii.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează